AYURVEDA

O AYURVEDI

Ayurveda je medicinska znanost, katerega glavni princip ni odpravljanje težav, ki nas doletijo, ampak je odkrivanje in odpravljanje vzrokov, zakaj se nam je le nekaj zgodilo. Ayurveda je medicinska znanost stara preko 7000 let in se njeni osnovni principi niso spremenili, saj deluje v sozvočju z naravo, narava pa je, takšna kot je. V naravi obstaja 5 osnovnih elementov, ki jih poznamo v različnih oblikah in sicer : ZRAK, PROSTOR, OGENJ, VODA in ZEMLJA, prav tako pa jih v različnih oblikah in količinah najdemo v našem fizičnem telesu, kar pa definira našo PRAKRUTI : Vata, Pitta, Kapha. Neravnovesje (Vikruti) pomeni, da so naše osnovne prakruti porušene in jih je potrebno ponovno postaviti v ravnovesje. Poleg ostalega ( hrana, telesna aktivnost, meditacija…) k ravnovesju lahko pripomoremo tudi z ayurvedskimi tretmaji.

ABYANGA – maziljenje s toplim oljem

Osnovna prvina Abyange je razstrupljanje telesa. Z več kot 100 različnimi tehnikami masaže vas popeljemo skozi 70 minut deblokiranja vseh vaših sklepov in udov, prav tako pa se posebej posvetimo tudi prebavnemu traktu in masaži glave. Pri tretmaju se uporabljajo esencialna olja in olja za vaše energijske točke – Čakre.

AYURBACH – sprostitveni tretma z Bachovim cvetjem

Ta terapija se uporablja za popolno sprostitev telesa, saj esencialne vsebine Bachovega cvetja skupaj z principi ayurvede telo popolnoma sprostijo in pripravijo na nove izzive v življenju. Tretma se priporoča tudi športnikom, saj po težkih treningih potrebujejo regeneracijo in sprostitev mišičnega tkiva.

LIMFODRENAŽA – odvajanje odvečnih snovi

V telesu je pomemben tudi limfni sistem, katerega s tretmajem spodbudimo, da v kolikor je ”zaspan” prične delovati kot je potrebno. Limfodrenažni sistem spodbujamo s pomočjo limfodrenažnega olja, soli ali termalnega blata, kar pripomore k obnavljanju funkcionalnosti limfnega sistema

Studio TINA, Tina Jezernik s.p.

Stanetova 29, Celje

064 131292 | 03 292 6292

Storitve

Manikira
 
Pedikura
 
Nega obraza in telesa
 
Ayurveda
 
Masaža

Storitve

Depilacija telesa in obraza
 
Ličenje
 
Profesionalna kozmetika
 
Wellness club
 
Business class

Poveži se z nami